Planta medicinala

Planta medicinala | o abordare energetica

by & Călin Popescu-Cârdan

planta medicinalaInca din timpul stramosilor nostri geto-daci planta medicinala era intrebuintata in prevenirea si vindecarea multor boli. Traditia s-a transmis mai departe in special in randul populatiei de la tara.

Oamenii, care in acea perioada utilizau pentru combaterea bolilor la pacienti plante, erau cunoscuti sub numele de vraci. Au existat asemenea oameni la toate popoarele lumii si inca mai exista, dar intr-un numar foarte mic. Este posibil ca anumiti vraci sa fi avut calitatea de a recunoaste o planta medicinala de cele care nu poseda asemenea proprietati prin niste simturi pe care oamenii obisnuiti nu le aveau.

Din marea varietate a regnului vegetal, numai anumite plante sunt considerate medicinale. Ele au fost descoperite prin mai multe metode. Una dintre metodele cele mai primitive care au fost utilizate era metoda cobaiului si anume, vraciul sau medicul putea sa experimenteze pe el sau pe alti pacienti efectele benefice ale plantei considerate medicinale. Exista riscul ca planta utilizata pentru experiment sa fie daunatoare.

In zilele noastre, datorita dezvoltarii chimiei si a industriei farmaceutice, au fost introduse si intrebuintate medicamentele de sinteza, crezandu-se ca in viitor acestea vor inlocui cu timpul produsele vegetale. Dar, nu s-a intamplat asa. Una din cauzele care duc la imbolnavirea oamenilor este consumarea de substante chimice, acesta fiind un motiv in plus ca atentia noastra sa se indrepte tot mai mult spre utilizarea medicamentelor care ni le ofera mama pamant.

Prin analizarea a unui numar de 108 plante medicinale existente in Romania, am cautat sa scoatem in evidenta calitatile energetice de care dispun acestea si modul de administrare pentru a obtine un efect cat mai benefic.

Cum ne-am dat seama de puterea de vindecare si de modul de utilizare al plantelor medicinale pentru combaterea si vindecarea unor boli, ramane sa va convingeti in cele ce urmeaza.

Pentru inceput vom publica pe acest site doar cateva din cele 108 plante medicinale studiate. In functie de dorinta celor care vor accesa acest site vom publica si restul de plante studiate.

*** Aceasta carte este originala. Descoperirile cu privire la calitatile vindecatoare ale plantelor medicinale din punct de vedere energetic apartin in exclusivitate autorilor.

Clement Emil Cârdan şi Călin Popescu-Cârdan