Amăreala

Amăreala | plantă medicinală cu acţiuni energetice benefice

amareala - este o planta medicinala care se gaseste in regiunile alpine si prezinta efecte deosebit de benefice pentru sanatatea organismului

Amăreala | Polygala amara L.(Fam Poligalaceae).

Produsul de plantă folosit. În scopuri medicinale se foloseşte atât planta întreagă cât şi rădăcinile care se recoltează în timpul înfloririi (în lunile mai, iunie şi iulie).

Amăreala prezintă următoarele caracteristici: plantă erbacee, puternică, care creşte din abundenţă prin pădurile, păşunile şi faneţele din regiunile alpine şi sub-alpine. În pământ are un rizom ramificat, brun-gălbui la exterior, alburiu la interior, care se prelungeşte cu o rădăcină groasă, prezintă frunze bazilare dispuse în rozetă. Florile sunt grupate în spice de culoare albastră, uneori violetă, roşiatică sau albă.

Acţiune şi putere de vindecare la centrii energetici şi canalele de energie:

  • Planta (tulpină, frunze, flori) energizează canalele de energie, centrele energetice şi în acelaşi timp fortifică organismul. Pentru tratament, tulpina, frunzele şi florile se vor utiliza sub formă de ceai infuzie în cantitate de o linguriţă la 400-500 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
  • Rădăcina prezintă un efect foarte mare de vindecare la chakra swadisthan (stâng, centru, drept). Pentru tratament, rădăcina se va utiliza sub formă de ceai decoct în cantitate de o jumătate de linguriţă şi in funcţie de gravitatea bolii se poate mări doza la o linguriţă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.