Albăstrele

Albăstrele | plantă medicinală cu acţiuni energetice benefice

albastrele - planta medicinala care se geaseste in Romania si are efecte deosebit de benefice pentru sanatatea organismului

Albăstrele - Centaurea cyanus L.(Fam.Compositae).

Albăstrele este cunoscută sub denumirile: vineţele, floarea grâului, floarea paiului, corobaţică, măturice sau zglăvoc.

Produsul de plantă folosit. În scopuri medicinale se utilizează florile recoltate în timpul înfloririi, tulpina şi frunzele, respectiv rădăcina.

Acţiune şi putere de vindecare la centrii energetici şi canalele de energie:

  • Rădăcina prezintă un efect foarte puternic de vindecare al canalului energetic stâng şi al centrilor energetici de pe partea stângă. Pentru tratament, rădăcina se va utiliza sub formă de ceai decoct în cantitate de o linguriţă şi jumătate la 300 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
  • Tulpina şi frunzele echilibrează centrii energetici de pe canalul energetic stâng, având rolul de a ameliora sau vindeca bolile care nu au cronicizat. Pentru tratament, tulpina şi frunzele se vor utiliza sub formă de ceai infuzie sau decoct în cantitate de o linguriţă şi jumătate la 500 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
  • Florile energizează centrii energetici de pe canalul energetic stâng şi ajută la restabilirea echilibrului centrilor mai sus menţionaţi. Pentru tratament, florile se vor utiliza sub formă de ceai infuzie în cantitate de două linguriţe la 500 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.

Zone de creştere. Este o buruiană de cultură, tipică pentru semănăturile de grâu şi secară, uneori creşte pe marginea drumurilor şi prin locuri uscate şi pietroase, în regiunile de câmpie şi de deal.