Afinul

Afinul | planta medicinala cu efecte miraculoase

afinul - planta medicinala cu efecte deosebit de benefice pentru sanatatea organismului

Afinul - Vaccinium myrtillus L(Fam.Ericaceae).

Produsul de plantă folosit. În scopuri medicinale se utilizează frunzele şi fructele; primele se recoltează în timpul verii şi se usucă la umbră, iar celelalte la maturitate începand din luna iulie pană la sfârşitul lunii august şi se pun la uscat la temperatură ridicată.

Acţiune şi putere de vindecare la centrii energetici şi canalele de energie:

  • Frunzele ameliorează chakra nabhi (stâng, centru, drept), chakra ajna (stâng, centru, drept) şi prezintă un efect foarte puternic de vindecare la chakra swadisthan drept. Pentru tratament, frunzele vor fi utilizate sub formă de ceai infuzie în cantitatea de două linguriţe de frunze la 500 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
  • Fructele răcoresc canalul energetic drept, tonifică canalul energetic stâng respectiv centrii energetici de pe partea stângă. Pentru tratament, fructele vor fi utilizate sub formă de ceai decoct în cantitatea de o linguriţă şi jumătate la 500 ml. de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.

Zone de creştere. Planta caracteristică pentru zona montană creşte de la limita inferioară a pădurilor de molid până în zona alpină la 2250 m.